22 srpnja 2023

zadnji dan Raka

23.jul 03:51 Sunce ulazi u Lava
eto tako piše kod ove žene koja vodi zvezdani dnevnik, morao sam da intervenišem mejlom jer nisam na naslovnici uspeo da nađem no usmerila me i izvela na pravi put :-)

obzirom da čisto sumnjam da ću u nedelju 23. ustati i igde krenuti pre 4 ujutru, danas će se odigrati a možda i neće poslednji trening u Raku.
viđu vraga.
jutros sam morao da opajem kuću i da operem prozore nakon onih nevremena, srećom nismo imali nikakve dodatne štete jer ako sve može i da se zaradi i plati, vremena barem nikada nemaš previše da bi ga gubio na takve gluposti.
jedina frka mi je uvek bila da vetar ne obori neko drvo na parking od zgrade i nekom od komšija zgnječi auto no svo drveće održavam na pristojnoj visini pa tako osim na parking ništa ne može pasti ni na kuću i garažu, nadam se. 

zamišljam sad tu foru jer kada ti drvo padne na javnoj površini onda tužiš javni servis (najbolje je imati kasko ali ko još ima kasko?) a ako ti padne iz nečijeg dvorišta onda tužiš vlasnika za svu štetu na autu.
ali to što ih krošnja (tanke su grane veoma) štiti od sunca, pa i kada pada grad dosta ublaži udarce leda, za to me recimo nikada niko nije častio ni ponudio neku čokoladu ili kafu, eventualno ratluk.
čak i očistimo deo parkinga do nas, no to sve oni uzimaju zdravo za gotovo, šta zna marva da li je stala u čistu ili u usranu travu.
no ne daj bože da im se nešto ošteti, odmah advokata.
pa nije ti smo advokat majka, pitaj majku, majko majko treba li ikada ikome da se zahvalim i za nešto sitnije ili samo ako mi spasi život.
pod uslovom da nije gss, oni su za to plaćeni, šta se imaš zahvaljivati.
ajd bumo vidli šta donese popodne.

Nema komentara:

Objavi komentar