13 listopada 2024

cirkuske atrakcije

dan mi je počeo sa lenjirom i libelom, naime napokon sam poželeo da izmerim te neke nove mere po kojima su standardizovali veličine bicikli.
ili bicikala, ovisno je li mužjak ili ženka.

tako se sada umesto prioritetnog merenja dužine dve glavne cevi, uspravne koja nije uspravna niti je ikada bila ali tako ćemo je zvati, i horizontalne koja takođe više nije vodoravna nego je naginju pod raznim kutovima, meri visina rama napred u odnosu na sredinu pogona (osa oko koje se okreću kurble i pedale), i udaljenost od guvernale u odnosu na projekciju te iste ose.

mogao bih da objašnjavam još hiljadu reči ali slika govori više:


nakon što sam izmerio sve i svašta ispostavilo se da mi je ova visina na svim biciklama negde 55-59cm, a da je gornja dužina uglavnom oko 42, samo je na novom cestovnjaku 39 pa nije čudo da mi sve deluje nekako "blizu" no zbog toga se pak takođe ispostavilo da mi je lakše upravljiva nego sve ostale, hmm hmmm.

naoružan tim saznanjima sam iznova razmatrao sve opcije za šta da zamenim ono čudo dva broja veće pa sam već probrao neki uži izbor.
no da se vratim na naslov, žena od gume i tako to, zanimljivo je da sam na svom tom šarenišu od dimenzija sasvim lepo proveo ceo život bez ikakvih problema da mi je nešto visoko nisko dugačko kratko, na šta god sednem meni odgovara.

Nema komentara:

Objavi komentar