19 kolovoza 2024

okrenuta ploča

iskreno, nije mi jasno zašto se kaže da je neko "okrenuo ploču" kada se želi naglasiti da se nešto drastično promenilo, naopačke, kontra pređašnjeg, kada su sve ploče (gramofonske) praktično iste sa obe strane, tipa pet pesama na A strani pet pesama na B strani i sve po pravilu istog žanra.

nigde nemaš pank muziku na jednoj a koncert za filharmoniju na drugoj strani.
no nema veze otkud ta nelogičnost, tek vreme je okrenulo ploču.
doslovno do juče su u najavi bile tople noći sa po 25-26° sve do pred kraj meseca a nakon sinoćne nenajavljene oluje je noćas bilo samo (?) +21 i odjednom se sve dovoljno rashladilo da se može u stanu normalno živeti. i prognoza se prilagodila stanju na terenu pa sad najavljuju noći oko 20 stupnjeva.

napolju je naravno bila vlažnost na maksimumu no nisam se opterećivao time, stavio sam da isprobam neke stare profilisane točkove*, naziva Atlanta 1996 po tadašnjoj olimpijadi, i otisnuo se u izmaglicu.

*kupili smo 4 felne/obruča i žice i sâm sam ih upleo i nacentrirao jedne večeri u nekom italijanskom hotelu. njih sam vozio i kada sam završio 6. na državnom na hronometru.

no danas sam išao dosta sporije a i da sam hteo nešto mnogo brže ionako ne bih mogao, pa sam se zadovoljio eto samo time što sam se provozao i tako sebi zaradio četvrtinu lubenice po povratku.
nakon dve vožnje od po 62km jutros sam malo skratio jer sam nešto kasnije krenuo pa sam završio sa nekih 48km i već uobičajenim prosekom za ovaj goredolečasti profil terena.

Nema komentara:

Objavi komentar